Főmenü

Eladó méhek - Eladó méhcsaládok 2014 tavaszán

A méhekről

Eladó méhek a méhesbenNéhány szóban, nagyon röviden had mutassam be méhesünket, és az okokat, hogy miért adtuk méh eladásra fejünket. Immár több mint 28 éve méhészkedünk, és ma a gondozott családok száma jóval meghaladja a 230-at. Ez már valamivel több, mint az a bizonyos határ, amit 1-2 ember tisztességesen el tud látni, tud gondozni. Az elmúlt években folyamatosan bővültünk, fejlődtünk, a szezonok elején lecserélt 10-20-30 kaptárnak a fele mindig szezon végére ismét hadrendbe állt. :)

Mindig elhatároztuk, hogy ennyi elég, mert ezzel is megvan éppen elég munka, és soha nem tartottuk be. Minden évben újabb és újabb kaptárak kerültek a sorok végére, mindig kellett új helyet, lábat létesíteni.

Idén komolyabban elhatároztuk, hogy most tényleg vissza kell állnunk, mert nem bírjuk munkával, és lassan a helyszűke is problémát fog jelenteni. Álló méhészetről van szó, szerencsére a környéken mindig van repce, akác, és napraforgó is. Hogy elég-e, az más kérdés, általában mindenki elégedetlenkedik folyton, kinek mi az elég. Álló méhészethez képest jónak mondható a teljesítmény.

Eladó méhekSzóval úgy döntöttünk, előreláthatólag 50 család méhet eladunk 2014 tavaszán. Ezzel 200 család alá megy a létszám, ennyit tudunk kezelni tisztességesen, biztosan. A családok zöme nagyboconádi kaptárban/kereten van, és az eladásra kínált családokat is nagyboconádi kereten szeretnénk eladni. Általában jól telelünk, csupán 1-2 kaptárnál jellemző kora tavasszal, hogy nincs mozgás. A rendszeresen vetett repcének köszönhetően mondhatjuk, hogy a családok jó ütemben fejlődnek tavasszal, igyekszünk a vásárlók igényeit kielégítve a jobb családokból válogatni. Méhészek vagyunk, és nem méhtartók, nálunk a tisztesség és a becsület még fontos. Kicsi a világ, és meggyőződésünk, hogy hosszú távon mindenképpen csak a tisztességes üzletekkel lehet talpon maradni. A rossz hírek hamar terjednek :). Szóval ami a lényeg, teljesítőképes, nagyjából 50 méhcsalád várja új gazdáját, inkább szebben fogalmazva: gondozóját.

Részletes adatok az eladó méhekről

  • Kérjük, 2014 tavaszán érdeklődjenek! A 2012-ben ősszel érdeklődőknek is csak azt fogjuk tudni mondani, hogy tavasszal hívjanak vissza bennünket, meglátjuk hogy hogyan telelnek a családok, és hogy mennyit fogunk tudni eladni az előjegyzetteken kívül.
  • 8-10 kereten, 6-7 keret fiasítással. Kijáró méhekkel együtt (esti hazarepülő méheket is ráröptetjük)
  • 50 családot szeretnénk eladni (nem egyben kell elvinni az 50-et egyvalakinek, összesen tavasszal ennyit szeretnénk eladni)
  • Az irányárról telefonon egyeztetünk! Ez függ a családok állapotától, és a vásárolt családok számától is.
  • A családok erősek (Nem hazudunk, nem mondjuk hogy ilyen erős családot még soha nem látott! Jó formában szoktak lenni. Ez a fontos.)
  • Helyszín? Tolna megye, Dombóvár melletti kis falu. Alsóleperdnek hívják, a térképen látszik.
  • Egyéb információ? Telefonon bármilyen értelmes kérdést meg tudunk válaszolni.
  • Telefonszámunk: 06 30 431-9345
    Ezen a számon tud érdeklődni. Tavasszal fogunk tudni részletekkel szolgálni, 2012-ben már nem szeretnénk eladni. Inkább az etetésre, kondicionálásra és teleltetésre összpontosítunk. 

Íme a térkép, hogy tudja hova tenni Alsóleperdet:

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.